SLOŽENÍ: černý čaj
NÁVOD NA PŘÍPRAVU:
Sáček zalijte 200–250 ml čerstvě vroucí vody a louhujte 3–5 minut.
PŘÍBĚH ČAJE:
Čaj se vyrábí z lístků čajovníku čínského, který pochází z jižní a jihovýchodní Číny a dalších oblastí Vietnamu, Barmy, Laosu a Indie. Jedná se o stálezelený keř, který se pěstuje na plantážích v tropických a subtropických oblastech v nadmořských výškách až nad 2000 m, kde je chladnější klima a půda bohatší na potřebné živiny. Každý list prochází pečlivým procesem oxidace, při kterém listy získávají typickou tmavou barvu a jemně nasládlou chuť s lehkými tóny ovoce a koření. Čajové lístky se sbírají ručně a zpracovávají s maximální péčí, aby si udržely svou přirozenou kvalitu. Díky tomuto procesu čaj získá svou charakteristickou sílu a barvu.