SLOŽENÍ:
zelený čaj, okvětní lístky chrpy, okvětní lístky růže, okvětní lístky slunečnice
NÁVOD NA PŘÍPRAVU:
Sáček zalijte 200–250 ml horké vody, kterou nechte zchladnout na 60–80 °C. Louhujte 3–5 minut.
PŘÍBĚH ČAJE:
Zelený čaj nabízí svěží, jemně travnatou chuť, která je harmonicky doplněna květinovými tóny chrpy, růže a slunečnice. Chrpa dodává čaji jemnou, lehce kořenitou nótu, růže nádech romantické sladkosti a slunečnice se projevuje zlatavými tóny v barvě a lehkým nádechem medu v chuti.
Tato lahodná kombinace se těší velké oblibě zejména v Asii a na Středním východě, ale postupně jeho popularita roste také v západním světě.
Čaj prochází jen krátkým procesem fermentace, proto lístky zůstávají krásně zelené. Zalévá se vodou, která nejprve projde varem a následně se nechá zchladnout na 60–80 °C. Jedině tak si zelený čaj zachová své typické chuťové vlastnosti a charakteristickou vůni. Obsahuje třísloviny a katechiny, které patří mezi antioxidanty a mají pozitivní vliv na trávicí systém a metabolismus tuků.