Kávové pozemky jsou protkány přírodními prameny a nesčetnými potoky a řekami, které jsou všechny chráněny zalesněnými zónami zhruba v 1 200 až 1 400 metrech nad mořem.
Farmu Aquiares založili britští farmáři v roce 1890. Začali s produkováním a vyvážením kostarické kávy. V roce 1971 farmu zakoupili její současní majitelé – tři rodiny, které společně s pracovníky farmy zavedly moderní model udržitelného zemědělství. Don Alfonso převzal vedení farmy v roce 1992 a od počátku považoval péči o své zemědělce za jednu ze svých hlavních priorit. Jeho obětavost proměnila farmu i celý region.
V den, kdy jsou kávové třešně sklizeny, jsou přesunuty do mlýna. Poté jsou přemístěna na terasy se solární sušičkou k předsušení. Po 2-3 dnech předsušení se přemístí na vyvýšené záhony, kde se pomalu suší ještě l0 dní. Nakonec se káva umístí k mechanického sušení na 1 den, aby byl celý proces dokončen.
Farma již dlouho propojuje udržitelné zemědělství, environmentální a sociální zdraví. Podniknutím řady kroků Aquiares ukázal, že lze změnit ekologické ideály ve skutečnost.
Farma získala v roce 2003 certifikaci Rainforest Alliance a v roce 2012 se Aquiares stala první farmou na Kostarice, která splnila požadavky klimatického modulu Rainforest Alliance. Ta vyžaduje dodržování přísných norem emisí skleníkových plynů a spotřeby energie, které jsou pečlivě sledovány během každé sezóny sklizně. Tato certifikace prokazuje, že nízké emise farmy nepřispívají ke změně klimatu.